Rotterdam koopt GvO’s van Windpark Landtong

De gemeente Rotterdam heeft 4.700 Garanties van Oorsprong (GvO’s) gekocht van het door WNW gerealiseerde Windpark Landtong Rozenburg. GvO’s zijn digitale certificaten die worden verstrekt voor opgewekte duurzame energie. Rotterdam koopt de GvO’s, die 4,7 miljoen KWh aan groene stroom vertegenwoordigen, om het eigen energieverbruik te verduurzamen. De energie-inkoop van het stadhuis, kantoorpand De Rotterdam en de Erasmusbrug wordt hiermee vergroend. Het volledige nieuwsbericht is te vinden op de website van de gemeente Rotterdam.

Windpark Landtong Rozenburg bestaat uit 10 windturbines van 1,5 MW welke in 2007 door WNW zijn gerealiseerd. In 2015 is door WNW een tweede project gerealiseerd op de Landtong: Windpark Maasland bestaande uit twee turbines van 3 MW met een ashoogte van 80 meter en een rotordiameter van 90 meter. De twee windparken op de Landtong staan op één van de meest unieke locaties van Nederland: langs de Nieuwe Waterweg, aan beide zijden van de Maeslantkering. De locatie vormt de toegangspoort tot mainport Rotterdam. In 2015 zijn prachtige opnamen gemaakt met een drone in het Rotterdamse havengebied. Naast ons andere windpark Zuidwal (op Maasvlakte I), zijn er tevens beelden gemaakt van de opbouw van Windpark Maasland op de Landtong. Naar ons idee zeker het bekijken waard.

WNW is trots op haar projecten in het Rotterdamse havengebied. De keuze van de gemeente Rotterdam om haar energiehuishouding te vergoenen middels GvO’s van onze windparken doet ons goed en motiveert ons om in de toekomst verder bij te dragen aan de klimaat- en energieambities van de gemeente!